Persbericht

Geachte relatie,

Na het succes van vorig jaar worden ook dit jaar de Landbouwvakdagen Zuid-Nederland & België 2020 georganiseerd. Na evaluatie van de vorige editie hebben wij als organisatie ervoor gekozen de locatie van de Landbouwvakdagen Zuid-Nederland & België te wijzigen en wel naar de moderne melkveehouderij van Maatschap Vermeer in Goirle, een bedrijf op steenworp afstand van Fam. Van Puijenbroek, langs de grote weg. Met dit besluit kijken we naar de toekomst en de mogelijkheid tot het uitbreiden van de beurs, tevens willen wij met deze beslissing het stilte gebied rondom het melkvee bedrijf van de familie van Puijenbroek respecteren.

Het melkveebedrijf van Maatschap Vermeer bestaat uit 230 melkkoeien die door 4 DeLaval robots gemolken worden en 150 stuks jongvee. “Wij hebben een positieve kijk op alle landbouwbeurzen die er zijn. Wij gaan zelf ook altijd naar verschillende evenementen, ook bij open dagen van stallen of bedrijven zijn wij meestal aanwezig” aldus Thea Vermeer. “Voor ons is het wel een nieuwe wending als de beurs op ons land is en we zijn dan ook benieuwd naar hoe het zal zijn. We hebben er vertrouwen in dat het goed gaat komen”.

Deze nieuwe locatie zorgt voor een goede zichtbaarheid door de positie van het moderne bedrijf aan de grote weg: de Turnhoutsebaan 2. Waar dagelijks vele mensen uit Nederland en België langsrijden. Tevens zorgt deze locatie voor een betere bereikbaarheid van de beurs, voor bezoekers en exposanten.

Dit jaar zullen wij nog meer de Belgische markt bij de beurs betrekken en worden hierin gesteund door enkele grote firma’s. Ook merkten wij dat ondanks het succes voor de hieraan deelnemende bedrijven, de demonstraties ervoor zorgden dat onze bezoekers het beursterrein tijdelijk verlieten, waardoor het de indruk gaf dat het soms rustig was op de beurs. Dit willen wij deze editie voorkomen door enkel demonstraties te geven vóór aanvang van de beurs te weten van 12:00 tot 13:00, waardoor de beurs ook gelijk vanaf 13:00 veel bezoekers mag verwelkomen.