Land- en tuinbouwbeurseditie 2016 succesvol

Organisatie Land- & Tuinbouwbeurs blikt ondanks malaise in de markt tevreden terug, met een stijging in het aantal bezoekers.

De agrarische markt is in beweging. Melkprijzen schommelen en staan erg onder druk en dit zorgt voor onrust onder boeren. Investeringen worden uitgesteld, uitgaven op een lager pitje. Stilzitten is echter geen optie, dus de jaarlijkse Land- & Tuinbouwbeurs kwam hierdoor juist wel op een goed moment.

In 2015 passeerden 18863 bezoekers de kassa waar nu in 2016 19227 bezoekers zijn geteld. De extra inzet heeft er toe geleid dat in de markt waar de prijzen laag zijn en waar de investeringen op een diepte punt zijn beland dat bezoekers toch in deze aantallen de beurs hebben bezocht.

Nieuwe locatie

‘Veel bezoekers komen nu uit de Achterhoek. Een eventuele nieuwe locatie, waarin de Achterhoek zeker bij betrokken blijft moet meer bezoekers opleveren uit Twente maar ook geheel Overijssel en Duitsland’, stelt Wolters, die in september meer duidelijkheid verwacht over de locatie van de beurs.

Wolters is ervan overtuigd dat een sterkere positionering, nu steeds meer grotere partijen de beurs ondersteunen, de keuze van een nieuwe locatie van de Land- & Tuinbouwbeurs noodzakelijk is om te kunnen groeien. ‘Daarnaast biedt de beurs meer kansen voor de grotere landelijke spelers’, vult de beursorganisator aan. ‘Wij hadden in deze tijd bij goede melk- en vleesprijzen een stijging van 15% zeker gehaald.